Loading...

INNOVENT 3D SALES CONFIGURATOR

Uitdaging

Innovent heeft verkopers die over de hele wereld reizen en nu middels powerpoint communiceren. Deze presentaties zijn allemaal anders (oud / zelf aangepast) en heel lastig door te spitten. Daarnaast had Innovent een beurspresentatie waarbij ze hun producten op een innovatieve manier wilden presenteren.

OPLOSSING

Wij hebben in samenspraak met Innovent een 3D machine configurator ontwikkeld welke aangestuurd wordt door een centrale database. Zo hebben alle sales mensen altijd de meest actuele presentatie in bezit en kan er geen verwarring meer ontstaan of onjuiste informatie worden verstrekt. De configurator is gemaakt in Unity welke als voordeel heeft dat de omgeving redelijk eenvoudig naar veel verschillende devices en platformen kan worden geëxporteerd en dat uitbreiden altijd mogelijk is. Zo is een versie voor tablets (android) en laptops (windows) gemaakt en gaan we dit jaar (2019) ook een export maken voor VR brillen (naar alle waarschijnlijkheid de HTC Vive Focus)

FUNCTIES

  • 1 centrale database die alle versies update. Zo wordt het verstrekken van onjuiste informatie voorkomen.
  • Realistische 3D configurator waarin je de losse onderdelen in de machine kunt aanklikken om hierop in te zoomen, dit inzoomen kan tot op materiaal niveau.
  • Mogelijkheid om ook andere producten in 3D in de configurator te kunnen showcasen (extra verdienmodellen).
  • Mogelijkheid om een demo mode te starten, zodoende kunnen ze deze machine op groot scherm afspelen waarbij hij zichzelf presenteert.
  • Mogelijkheid om een film te exporteren om als bijlage in andere programma's toe te voegen (mail).
  • Mogelijkheid om printscreens te maken aangevuld met aantekeningen voor de interne sales afdeling.

Door deze manier van werken zijn voor de opdrachtgever kosten bespaard aangezien de sales medewerker nu sneller en makkelijker het product duidelijk kunnen maken bij hun klant. Daarnaast is de omgeving veelvuldig inzetbaar. Ook de functie om direct aantekeningen te kunnen maken zorgt ervoor dat dingen welke zijn afgesproken tijdens het sales bezoek niet verloren gaan.

PROCESS

De totale doorlooptijd voor dit project is ca. 1/2 jaar geweest en totale kosten ca. 25K. Innovent had namelijk wel 3D modellen van hun producten in bezit (inventor) echter waren deze dusdanig complex dat ze voor een dergelijke applicatie onbruikbaar waren. Deze hebben wij moeten optimaliseren en geschikt moeten maken voor een “game” omgeving. Daarnaast moesten we helemaal in hun bedrijfsproces duiken aangezien we de machine in 3D demontabel moesten maken en moesten animeren hoe verschillende onderdelen werkten. Het project is opgedeeld in sprints zodat tussentijds testen en bijsturen mogelijk was.